UniCredit semneaza doua parteneriate strategice de bancassurance cu Allianz si Generali pentru Europa Centrala si de Est - CEE

Print Favourite

 
UniCredit anunță că a semnat două acorduri exclusive de parteneriat strategic cu Allianz și Generali ("Partenerii") pentru distribuirea produselor de asigurări pentru persoane fizice și IMM-uri din Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, România, Serbia, Slovacia și Slovenia.
 
Parteneriatele pe termen lung, care combină reteaua puternică de afaceri a UniCredit în regiune cu expertiza profundă în materie de asigurări a partenerilor, vor fi implementate treptat, în conformitate cu toate reglementările locale, în a doua jumătate a anului 2018, fiind axate în principal pe asigurările de viată și asigurări generale în cazul Allianz și pe produsele de tip CPI (Asigurări de protecție a creditului) în cazul Generali.
 
Parteneriatele vor consolida activitățile curente ale UniCredit în domeniul bancassurance în Europa Centrală și de Est. În plus, se așteaptă ca acestea să genereze sinergii datorită unei strategii comerciale consolidate și unice, oferind o gamă largă de produse pentru clienții UniCredit într-o regiune cu potențial de creștere puternic.
 
"Aceste parteneriate vor aduce un plus ofertei noastre prin gama completă de produse de asigurare, precum și prin serviciile excepționale pentru clienții noștri persoane fizice și IMM-uri, capitalizând astfel poziția noastră de lider în regiune și beneficiind de notorietatea brandurilor Allianz și Generali" - a comentat Carlo Vivaldi, șeful diviziei CEE din UniCredit.
 
"Clienții UniCredit vor beneficia de expertiza noastră extinsă pe fondul creșterii cererii pentru asigurări de viață, sănătate, proprietate și accidente în Europa Centrală si de Est. Acum putem proteja acești clienți în momentele cheie ale vieții lor", a declarat Petros Papanikolaou, Regional CEO pentru Europa Centralăși de Est al Allianz SE. "UniCredit și Allianz împărtășesc angajamentul de a continua să crească în Europa Centrală și de Est. Suntem multumiți de faptul că UniCredit a ales Allianz ca fiind cel mai bun furnizor de soluții pentru clienții săi, iar noi privim acest parteneriat ca o confirmare a strategiei noastre de succes în Europa Centrală și de Est ".
 
Luciano Cirinà, CEE & Russia Regional Officer și CEO al Generali CEE Holding, a declarat: "În regiunea noastră, mai mult de 12,5 milioane de clienți se bazează pe puterea și sprijinul Generali în diverse faze ale vieții lor atunci când au nevoie de un partener de asigurare de încredere. Suntem pionierii acestei piețe și unul dintre cei mai mari asigurători din această regiune și suntem mândri să sprijinim clienții UniCredit cu soluții de asigurare foarte speciale și deja confirmate. "
 
UniCredit și-a modernizat recent activitatea de asigurări bancare în Europa Centrală și de Est prin crearea CEE Bancassurance Business Areapentru Europa Centrală și de Est, condusă de Arcangelo M. Vassallo, care raportează direct lui Carlo Vivaldi, șef al diviziei CEE.
 
Pentru UniCredit, au acționat în calitate de consilieri financiari UniCredit CEE Corporate Finance Advisory și KPMG Corporate Finance, în timp ce Molinari e Associati și Schoenherr au oferit consultanță juridică.
 
Milan, 5 iunie
 
Despre UniCredit
UniCredit este un Grup Pan-European puternic, cu un model simplu de bancă comercială și un sistem integrat de Bancă Corporate și de Investiții, care pune la dispoziția a 25 milioane de clienți o rețea unică în Vestul, Centrul și Estul Europei. UniCredit oferă expertiză locală și internațională și își susține clienții la nivel global, oferindu-le acces de neegalat la bănci de top în cele 14 piețe principale și în alte 19 țări la nivel global. Rețeaua europeană a UniCredit include Italia, Germania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, România, Rusia, Slovacia, Slovenia, Serbia și Turcia.
Despre Allianz
 
Grupul Allianz este unul dintre liderii mondiali în domeniul asigurărilor și administrării activelor, cu peste 88 de milioane de clienți de retail și corporate. Clienții Allianz beneficiază de o gamă largă de servicii de asigurări personale și corporate, de la asigurări de proprietate, asigurari de viață și asigurări de sănătate, până la servicii de asistență pentru asigurarea creditelor și asigurarea globală a afacerilor. Allianz este unul dintre cei mai mari investitori din lume, gestionând peste 650 de miliarde de euro în numele clienților săi de asigurări, în timp ce administratorii de active Allianz Global Investors și PIMCO gestionează încă 1,4 trilioane de euro de active pentru terțe entităţi. Datorită integrării sistematice din partea noastră a criteriilor ecologice și sociale în procesele noastre de afaceri și deciziile de investiții, ocupăm poziția de lider pentru asigurători în indexul Dow Jones Sustainability Index. În 2017, peste 140.000 de angajați din peste 70 de țări au înregistrat venituri totale de 126 miliarde de euro și un profit operațional de 11 miliarde de euro pentru Grup.
 
Despre Allianz în Europa Centrală și de Est
 
Europa Centrală și de Est este o piață strategică importantă și atractivă pentru Allianz, cu un potențial de creștere sustenabil și profitabil. Astăzi, Allianz activează pe zece piețe din Europa Centrală și de Est, acoperind Austria, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România, Rusia, Slovacia și Ucraina1. Allianz servește nevoilor a peste 8 milioane de clienți din Regiune, oferind o gamă completă de produse în asigurări generale, asigurări de viață și de sănătate și soluții de gestionare a pensiilor și a activelor.
 
Despre Generali Group
 
Generali este un grup italian independent, cu o prezență internațională puternică. Înființat în 1831, se numără printre cei mai mari asigurători din lume și este prezent în peste 60 de țări, cu un venit total din prime de asigurare de peste 68 de miliarde de euro în 2017. Cu peste 71.000 de angajați în lume și 57 milioane de clienți, Grupul detine o pozitie de lider în Europa de Vest și are o prezență din ce în ce mai semnificativă pe piețele din Europa Centrală și de Est și din Asia.
 
Despre Generali în regiunea Austria, CEE și Rusia
 
În Austria, Europa Centrală și de Est și Rusia, Grupul își desfășoară activitatea, prin intermediul biroului regional Austria, CEE și Rusia (cu sediul în Praga), în 12 țări - Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Muntenegru, Polonia, România, Slovacia și Slovenia - fiind unul dintre primii trei asigurători din regiune. Grupul este un lider de necontestat în regiune în ceea ce privește profitabilitatea, cu un raport combinat printre cele mai bune din acest sector. În 2017, veniturile din prime de asigurare au ajuns la 6,2 miliarde de euro. Generali servește nevoile a peste 12,5 milioane de clienți din regiune.
with a combined ratio among the best

 1Allianz din Europa Centrală și de Est este prezentă și în Slovenia prin intermediul unei filiale.

Contact presa:
 
UniCredit
Media Relations:             Tel. +39 02 88623569; e-mail: MediaRelations@unicredit.eu
Investor Relations:          Tel: +39 02 88621872; e-mail: InvestorRelations@unicredit.eu
 
Allianz
Christian Kroos                Tel. +49 89 3800 5043; e-mail: christian.kroos@allianz.com
Daniela Markovic            Tel. +49 89 3800 2063, e-mail: daniela.markovic@allianz.com
 
Generali
Media Relations:             T +39.02 48248884; e-mail: press@generali.com

 

Investor & Rating Agency Relations         T +39.040.671202, T +39.040.671347, e-mail: ir@generali.com